het platform voor creatief talent

Urban Cotton is een ontwerpstudio, ontstaan in de creatieve en rauwe hotspot Amsterdam Noord. Sinds 2022 heeft Urban Cotton zich bij de interieurmerken Eleonora, By-Boo en Sevn gevoegd en vormen ze samen Dutch Interior.

Co-founders Jan-Willem en Hester zijn de studio begonnen in 2016, in een oude loods aan het water. Tijdens het ontwerp van een modern appartement in Amsterdam, waarbij veel glas en hoge witte wanden de boventoon voerden, waren zij op zoek naar een kunstwerk die de ruimte in balans en ‘zachtheid’ zou brengen. Zij besloten om zelf een wandkleed te ontwikkelen, biologisch en waarbij ook de creatieve sector op mee kon liften. Al snel vormde zich een gepassioneerd en bevlogen team, met alle disciplines op het gebied van ontwerp en interieur in huis, dat tot de dag van vandaag nog steeds de basis vormt achter Urban Cotton.

onze filosofie

Een interieur opgebouwd in meerdere lagen, die de zintuigen prikkelt, is ons uitgangspunt.

Deze gelaagdheid zie je terug in de collecties van Dutch Interior; waar je met Eleonora een basis legt met o.a. tafels, stoelen en kasten is Sevn jouw merk voor de zithoek; je stelt hier namelijk jouw modulaire droombank en fauteuil samen. Met By-Boo en Urban Cotton maak je je interieur eigen, vertel je je eigen verhaal en haal je sfeer in huis. By-Boo met haar brede collectie aan woonaccessoires en Urban Cotton met haar verscheidenheid in wandkleden en artprints, ontworpen door getalenteerde kunstenaars.

We werken zoveel mogelijk volgens de slow design filosofie om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Dat betekent onder andere het streven naar zoveel mogelijk gebruik van duurzame materialen, productie dicht bij huis, goede werkomstandigheden en het nastreven van een zero waste cultuur. Dit is een continue proces, waarin we onszelf steeds weer verbeteren.

We vinden inspiratie in werkelijk alles om ons heen, onze reizen en ontmoetingen. De definitie van kunst is grenzeloos. Een bank is een sculptuur. Een kussen is een canvas. Een lamp is een uitdrukking van abstracte geometrie. Doordachte kleurcombinaties en materialiteit die ons van het gewone naar het buitengewone brengen, creëren een prikkelende schoonheid die resoneert met alle zintuigen. Onze ontwerpen komen altijd voort uit samenwerking. Met de klant, met ons team onderling, met bekende en minder bekende ontwerpers en met betrouwbare partners.

Kunst creëert beleving.