het platform voor creatief talent

Urban Cotton is een ontwerpstudio, ontstaan in de creatieve en rauwe hotspot Amsterdam Noord.

Co-founders Jan-Willem en Hester zijn de studio begonnen in 2016, in een oude loods aan het water. Tijdens het ontwerp van een modern appartement in Amsterdam, waarbij veel glas en hoge witte wanden de boventoon voerden, waren zij op zoek naar een kunstwerk die de ruimte in balans en ‘zachtheid’ zou brengen. Zij besloten om zelf een wandkleed te ontwikkelen, biologisch en waarbij ook de creatieve sector op mee kon liften. Al snel vormde zich een gepassioneerd en bevlogen team, met alle disciplines op het gebied van ontwerp en interieur in huis, dat tot de dag van vandaag nog steeds de basis vormt achter Urban Cotton.

onze filosofie

Een interieur opgebouwd in meerdere lagen, die de zintuigen prikkelt, is ons uitgangspunt.

Deze gelaagdheid zie je terug in onze collectie: een uitgesproken kunstwerk, aangevuld met accessoires die persoonlijkheid en dynamiek aan een interieur geven. Door de samenstelling van kleur, materiaal en vorm met daarbij de aanvulling in patronen van bloemen, tot grafisch, maken iedere ruimte een ervaring.

We werken zoveel mogelijk volgens de slow design filosofie om bij te dragen aan een duurzame toekomst. Dat betekent onder andere het streven naar zoveel mogelijk gebruik van duurzame materialen, productie dicht bij huis, goede werkomstandigheden en het nastreven van een zero waste cultuur. Dit is een continue proces, waarin we onszelf steeds weer verbeteren.

We vinden inspiratie in werkelijk alles om ons heen, onze reizen en ontmoetingen. De definitie van kunst is grenzeloos. Een bank is een sculptuur. Een kussen is een canvas. Een lamp is een uitdrukking van abstracte geometrie. Doordachte kleurcombinaties en materialiteit die ons van het gewone naar het buitengewone brengen, creëren een prikkelende schoonheid die resoneert met alle zintuigen. Onze ontwerpen komen altijd voort uit samenwerking. Met de klant, met ons team onderling, met bekende en minder bekende ontwerpers en met betrouwbare partners.

Kunst creëert beleving.

Meet the Team