Instructie

Hoe hang je een wandkleed op met roede en hoe frame je een wandkleed in?


Wandkleed ophangen

De aanschaf van een wandkleed is natuurlijk de allereerste stap. Urban Cotton heeft een breed aanbod aan designs! Is de keuze gemaakt, dan is het tijd om een mooie plek te kiezen en het wandkleed op te hangen. Wil je een strak wandkleed zonder vouwen dan is het mogelijk om het wandkleed te strijken. Dit kan je het beste doen aan de achterzijde en met veel stoom. Aan de voorzijde strijken is ook mogelijk, maar leg dan een stuk (vochtig)katoen of linnen op het wandkleed ter bescherming. De temperatuur van het strijkijzer hoeft niet op maximum te staan. Kies daarna een mooie plek uit om het wandkleed op te hangen, waar deze het beste tot zijn recht komt.

Indien je een strak wandkleed zonder vouwen wilt is het mogelijk om het wandkleed aan de achterkant te strijken. Bij het strijken kan ook de stoom functie gebruikt worden. Als je gekozen hebt voor een wandkleed in frame zullen de vouwen door het inspannen er vanzelf uit gaan.

Hoe hang je een wandkleed op met roede?

Wat zijn de benodigdheden?

 

Stap 1: Zorg dat je alle benodigdheden hebt.

Stap 2: Meet alles in en zet potloodpunten op de plekken waar de 2 schroeven komen.

Stap 3: Met een Curve systeem: boor de bijgeleverde schroef in de muur en plaats de Curve. Met een Hooked systeem: boor de Hooked vast aan de muur door middel van de bijgeleverde schroef.

Stap 4: Pak de roede en het wandkleed en schuif de roede door de tunnel van het wandkleed.

Stap 5: Met een Curve systeem: schuif de roede in beide Curves. Met een Hooked systeem: leg de roede in de haakjes.


Hoe frame je een wandkleed in?

Wat zijn de benodigdheden?

  • Wandkleed in design van Urban Cotton
  • Frame

Stap 1:

Zet het frame in elkaar door de vier zijden met de lock set te bevestigen.

Stap 2:

Daarna kan het frame aan de wand bevestigd worden. Daarvoor kan er op de bovenzijde op de aangegeven cirkels met 2 schroeven door het frame heen geboord worden. Zo voorkom je dat het gaat doorbuigen.

Stap 3:

Bevestig het wandkleed in de hoeken van het frame. Begin altijd bovenaan en vouw hiervoor de pees in het wandkleed. Duw dit dubbelgevouwen stukje wandkleed in de rand van het frame. Dit zorgt er zometeen voor dat het wandkleed mooi op spanning komt te staan. Herhaal deze stappen aan de zijkanten en vervolgens aan de onderkant van het frame. Nadat je het wandkleed in alle hoeken hebt bevestigd, kun je het volledige wandkleed in het frame drukken.

Het resultaat is een doek dat mooi strak op spanning staat.

Bekijk hier de volledige handleiding.