Eyecatchers. Waarom valt dit woord zo vaak als het om interieur gaat? En hebben we deze echt nodig?

Het woord eyecatcher spreekt voor zich. Iets wat het oog aantrekt; een echte blikvanger, een item waar de aandacht eerder op valt dan andere producten. In een interieur kan een eyecatcher extra sfeer aan een ruimte geven. Het kan werkelijk van alles zijn, als het maar bijzonder is en onderscheidend in zijn soort.

Om wat voor producten gaat het?

Meestal is een eyecatcher decoratie, maar het kan ook een gebruiksvoorwerp zijn. Het gaat voornamelijk om interieur items, zoals: een gekke vaas, kleurrijke kussens, een bijzonder beeld, een opvallende stoel, een grote lamp of kandelaar, een uniek schilderij, een artistiek wandkleed en ga zo maar door. Maar ook … een grote cactus, bijzondere trap of een wand met pakkende tekst kunnen bijvoorbeeld een eyecatcher zijn! Een eyecatcher is over het algemeen meestal wel een groter item, zodat het sneller opvalt.

Inspiratie op Salone del Mobile milaan 2018

Heb je dus een eyecatcher nodig?

Niet persé , maar juist als je niet zo gedurfd bent met je interieur of als je houdt van een rustige sfeer, is het leuk om gebruik te maken van een eyecatcher. Dit maakt je huis net een tikje spannender.

Over eyecatchers gesproken. Neem eens een kijkje bij onze collecte wandkleden, dat zijn pas stuk voor stuk eyecatchers!

Inspiratie op Salone del Mobile milaan 2018