Blog

Tover je interieur om tot een eclectische stijl

Eclectisch staat voor het samenvoegen van de beste stijl elementen uit voorgaande stijl periodes. Waarin het vooral draait om wat jij zelf de mooiste elementen vindt van verschillende interieur stijlen. Daaraan voeg je dan je eigen favorieten en creativiteit toe. In die zin is eclectisch dus heel breed. Deze woonstijl is dan ook vooral gebouwd op persoonlijkheid.

Eclectische interieurs zijn avontuurlijk door de verschillende kleuren, structuren & materialen. Het draait om het subtiel combineren van moderne & oude etnische meubelstukken met kenmerkende stijlelementen. 

Tip #1

Als je een eclectisch interieur wilt creëren is het belangrijk om eerst na te denken over welke stijlen je aanspreken. Qua stijlen kan je aan alles denken; van landelijk tot industrieel, maar ook van Rococo tot Art Deco. Het gaat erom dat jij ervan houdt! Heb je dit bedacht? Hieraan kan je je dan vasthouden tijdens het zoeken van materialen, items, behang etc. Kies 5 kleuren uit waarmee je wilt werken. Wil je toch liever 2 of 3 kleuren, breidt dit dan uit met nog 2 kleuren die er dicht bij liggen (ton-sur-ton). Zo maak je het jezelf makkelijk als je items gaat zoeken!

Tip #2

Oude spullen zoals fotolijstjes, kandelaars, spiegels, en andere woondecoratie die je al jaren in dozen verstopt mag je weer tevoorschijn toveren. Juist deze items in combinatie met nieuwe accessoires zorgen voor een eclectische sfeer!

Tip #3

Maak een toffe Art Print wall waarin een verscheidenheid zit aan kleuren, patronen, culturen en beelden. Zorg ervoor dat deze prints samenhang hebben en samen een mooie combinatie zijn! De Art Prints kan je vervolgens in verschillende lijstjes stoppen of juist allemaal in dezelfde lijst zodat er balans komt. Hang ze op in een ‘wolk’ of bevestig planken aan de muur waar je ze op zet. Al met al: be creative!

Tip #4

Haal antieke meubels en/ of accessoires in huis! Ga daarvoor naar een antiek winkel of de kringloop (of staat er nog wat op zolder?). Het kan ook één vet meubelstuk zijn, pas namelijk op voor een overdaad aan teveel antieke spullen. Het gaat vooral om stijl kenmerkende items die fungeren als eye-catchers.

Wil je nog meer inspiratie in deze stijl? Kijk dan op onze Pinterest pagina.