Product
De kwalitatieve handgemaakte linnen kussens van Urban Cotton zijn gemaakt van 100% duurzaam Europees linnen. Tijdens de productie wordt tevens gewerkt volgens een zero-waste formule. De kussens worden vervaardigd in Europa door een mooi familiebedrijf en zijn gemaakt om jaren mee te gaan. De fijne weefstructuur voelt heerlijk zacht aan. Ieder product wordt met de hand geconfectioneerd, door één persoon, van het begin tot eind. De vulling van de kussens is zacht en veert makkelijk weer in vorm.
Gebruik
De linnen kussens zijn heel makkelijk in gebruik. Met de subtiele rits maak je eenvoudig de hoes los wanneer je deze wilt reinigen. 
Kleuren
Een breed kleurenpalet, dat helemaal op elkaar afgestemd is. De kleuren zijn gebaseerd op onze kunstwerken, waardoor de kleuren uit het kunstwerk als het ware door druppelen in het interieur. Door bepaalde kleuraccenten vaker terug te laten komen in je interieur zorg je voor eenheid en balans. We hebben een selectie gemaakt van zowel kleuren die je terugvindt in de huidige en komende trends, als tijdloze kleuren waar je nooit op uitgekeken raakt. 
Styling
Een interieur opgebouwd in meerdere lagen, die de zintuigen prikkelt, is ons uitgangspunt. 
Deze gelaagdheid zie je terug in onze collectie: een uitgesproken kunstwerk, aangevuld met accessoires die persoonlijkheid en dynamiek aan een interieur geven. Doordachte kleurcombinaties, duurzame keuzes en materialiteit die ons van het gewone naar het buitengewone brengen, maken iedere ruimte een ervaring.

Privacy Preference Center