Blog

Merry Christmas from Urban Cotton and the artists!

In deze vreemde tijd zijn we ons er nog meer van bewust hoe de kleine dingen ons gelukkig maken. Juist in een tijd waarin we zo graag met familie en vrienden willen zijn, kan dat niet. Toch is er een positieve kant aan deze periode (jup, ook al lijkt die ver te zoeken). We zijn er meer dan ooit achter gekomen hoe sterk we met zijn allen zijn, hoe iedereen de schouders eronder zet, elkaar helpt en aanmoedigt, oplossingen bedenkt en vooral ook heel creatief is! Bij Urban Cotton zagen we 2020 als een uitdaging. Met het hele team hebben we hard gewerkt om er toch een mooi jaar van te maken en deze willen we ook mooi afsluiten!

Nu de wintermaanden begonnen zijn en kerst al bijna voor de deur staat, willen we het gezellig hebben in huis. Open haard aan, chocolade melk (of glühwein) erbij en neer ploffen op de bank. Deze kerst zal een kerst worden die we niet snel zullen vergeten. Een kerst zonder huizen vol familie en vrienden, maar een kerst met één huishouden. We gaan er natuurlijk het beste van maken, maar toch kan deze kerst wel een extra steuntje gebruiken.

Om er alsnog een bijzondere kerst van te maken hebben we met het hele Urban Cotton team en 2 kunstenaars (tijdens vele zoom meetings) 2 bijzondere collecties ontworpen. De 2 collecties zijn geheel ontworpen met de stijl en visie van de designers. Beide sets hebben een unieke stijl waarmee je je huis om kan toveren tot een warme winter sfeer.

De kunstenaars van de sets zijn Anick de Rouw en Kristel Steenbergen. De kerst set van Anick is feestelijk en elegant met harmonieus kleurgebruik. Anick wist meteen dat ze deze serie wilde maken met haar favoriete diepgroene acrylinkt. Ze heeft diepgroene en de gouden lijnen gebruikt als basis voor alle ontwerpen, hierdoor is er een bijzonder en warm geheel gecreëerd.

Met de set van Kristel waan je je meteen in een Winter Wonderland. Kristel wandelt elke ochtend met haar hond in het bos. Daar ziet ze de seizoenen veranderen en vind ze vooral rond kersttijd de natuur magisch. De natuur lijkt te pronken met ijzige bomen, mistige ochtenden en nachten met sterren. Dit is al de inspiratie die zij nodig had voor deze serie.

Om je te helpen bij de styling van de sets hebben we Pinterest pagina’s, blogs en moodboards voor je klaar staan! Ga hieronder naar de ‘how to style’ blogs.