Jute wandkleden

Urban Cotton // Shon Price

Wandkleed Jute TTO

TTO

“De herkenbaarheid van jute zit oa in de open structuur van de stof. De herkenbaarheid van typografie zit in de combinatie van vormen. Het interesantste deel in de typografie van Urban Cotton vind ik de ‘tto’ uit het woord ‘cotton’. Grappig dat jute ook van cotton gemaakt is”.

Wandkleed Jute TTO

Dirty Count

“De constructie van jute is zo open dat je elke draadje eigenlijk individueel kan bekijken. Toch kan je ook ‘de tel kwijtraken’ als je de structuur gaat proberen te ontleden. Dit gegeven heeft mij geinspireerd voor dit artwork”.

Wandkleed Jute TTO

Urban Tally

“Tijdens het proces van turven zet men steeds dezelfde streep, maar is die streep nooit hetzelfde. Die organische verschillen per streep vind ik interessant en heb ik in dit werk geaccentueerd”.

Over het ontwerp

Jute is eenvoudig, natuurlijk en tegelijkertijd fascinerend. Ontwerper Shon Price wilde een print creëren met dezelfde eigenschappen, om zo het jute canvas te complimenteren.

Het doek bestaat feitelijk uit een groot aantal in elkaar geweven jute draden. Deze draden worden tot draad gesponnen en komen van de vezels van een plant die groeit in warme, vochtige gebieden in India en China. Het resultaat is het 100% natuurlijke en biologisch afbreekbare en recyclebare materiaal jute. Jute draad is heel stevig. Het veelzijdige jute doek is zowel isolerend als luchtdoorlatend.


Maak kennis met de ontwerper

Hallo mijn naam is Shon Price.

Ik geloof dat vakmanschap ons de liefde en kwaliteit geeft waar we als samenleving zoveel behoefte aan hebben, vooral in deze tijden van modernisering. Daarom ontwerp ik met behulp van traditionele technieken, dit betekent dat ik meestal met de hand werk. In mijn werk doe ik alles met respect voor ambacht en traditioneel grafisch ontwerp. In mijn dagelijks leven werk ik aan typografie en illustratie. Ik voer mijn ontwerpen uit door zeefdruk, sign-painting en grote muurschilderingen.

Twee Jongens

Twee Jongens is een milieuvriendelijke zeefdrukkerij uit Amsterdam. Het ontwerp wordt met de hand gezeefdrukt door een milieuvriendelijke zeefdrukkerij in Amsterdam West. Omdat alle wandkleden met de hand worden gedrukt, is ieder stuk uniek!