Jerôme Wassenaar

Waar haal jij je inspiratie vandaan?
De meeste inspiratie haal ik uit buitenlandse automotive en reismagazines. Daarnaast ben ik altijd actief op zoek naar nieuwe ideeën op internet. 

Hoe zou je jouw stijl omschrijven? 

Ik zou mijn stijl willen omschrijven als naturel en sfeervol. Ik werk bijna nooit met kunstlicht en probeer met het aanwezige licht een zo mooi mogelijk beeld neer te zetten. Ik maak vaak gebruik van rustige composities met grafische elementen om het beeld te vormen. Daarnaast ben ik een groot fan van het gebruik van tegenlicht. Deze aspecten zijn ook te zien in dit beeld. Sfeer is voor mij een ontzettend belangrijke factor in de fotografie en bedenk van tevoren altijd hoe ik iets wil overbrengen op de kijker en stem daar mijn lenskeuze, composities en nabewerking op af.

Hoe is het design voor het wandkleed ‘Desert Drive’ ontstaan?

Deze foto is gemaakt ergens op een Marrokaanse zandvlakte grenzend aan Algerije. We waren op roadtrip met 20 vrienden in 10 klassieke auto’s. Het is zonder twijfel een van de gaafste momenten uit mijn leven geweest, dit moment wat te zien is op de foto. Volgas over de zandvlakte omgeven door een landschap wat ik tot nu toe alleen in films heb gezien. Het voelde als het rijden in een Mad Max film met het opstuivende zand, de hitte en het fantastisch mooie licht.

Wanneer ben jij tevreden over een ontwerp en hoe gaat dit proces in zijn werk?
Ik ben tevreden met een foto wanneer de foto bij de kijker precies de emotie oproept die ik heb geprobeerd te vangen en heb proberen te communiceren. 

Zien we je persoonlijkheid terug in jouw ontwerp? Op welke manier?
Ik denk het wel ja. Mijn foto’s zijn vaak naturel qua licht, basic qua compositie en het uiteindelijke resultaat is vaak simpel maar sfeervol. Ik kan zelf erg genieten van de kleine simpele dingen in het leven. Bij mij weinig poespas qua fotografie en qua persoonlijkheid zit ik ook zo in elkaar. Ik maak dingen niet mooier dan dat ze zijn en kan ook de schoonheid zien in de dingen die voor andere mensen wellicht niet interessant zijn.

Wat zijn je ambities voor de toekomst?
Ik zou erg graag automotive reisverhalen willen maken voor de grote automerken. Sfeerreportages op de mooiste locaties ter wereld.