inspiratie uit het leven in Amsterdam

Henk Veen, rasechte Amsterdammer, haalt zijn inspiratie uit het leven dat hij leeft in Amsterdam. Hierdoor zijn de schilderijen van zijn hand heel herkenbaar en hij probeert de gevoelige en dagelijkse, soms komische werkelijkheid, vol liefde en passie in kleur op het doek te zetten. Henk Veen woont inmiddels in het ‘rustige’ Amsterdam Noord, maar zal nooit zijn fascinatie voor het ‘straatleven’ kunnen en willen vergeten. Gelukkig maar, want datgene is juist de emotie en liefde dat hem drijft om zijn fantasie op hol te laten slaan, zodat wij van zijn schilderijen mogen genieten.

In zijn studiejaren kwam hij in contact met het Amsterdamse ‘straatleven’. Voelde zich er thuis en leerde er mensen kennen; zwervers, junkies etc als mens kennen, als vriend. Hij besloot de situaties die hij meemaakte te tekenen, zijn passie. Op advies werd het tekenen omgezet in schilderen. Een goed advies bleek, want in korte tijd werd het werk van Henk Veen in verschillende galerijen en grote warenhuizen tentoongesteld.

Als materiaal gebruikt hij spuitverf, acrylverf en schildert met kwast, stokje en sjablonen, waarmee hij zonder omwegen zijn emoties vast kan leggen. Hij schildert levendige kleurrijke doeken welke zich kenmerken door de “laag over laag” techniek, welke door deze techniek en door de nevel van de spuitverf meer diepte geeft en de kleuren een warme uitstraling krijgen. Door de unieke finishing touch, SignArt (getekende kunst met verf met stokje), zal het schilderij gaan leven. Henk Veen kiest altijd voor een tastbaar beeld, waarbij de slogans de figuren op het doek kracht doen bijzetten. Het gros van zijn schilderijen laten zien waar het bij Henk Veen om draait: muziek,  sport, realiteit, relaties, ontspanning en liefde!

internationale bekendheid en wereldwijde exposities

Henk Veen kent nationale en internationale naamsbekendheid met vele exposities in meerdere galerieën, zoals in het Louvre Parijs, Amsterdam Museum en voor de Cruyff Foundation. Henk creëerde werken voor vele bekende mensen, waaronder Johan Cruijff, Eberhard van der Laan en Dj Tiesto.