Blog

Canal House

Dit jaar zijn wij gestart met een wel heel bijzondere collectie. Niet een collectie puur gebaseerd op trends, maar een collectie die vanuit ons hart komt. De roots van Urban Cotton liggen in Amsterdam en door dicht bij onszelf te blijven is deze collectie ontstaan, geïnspireerd op de Amsterdamse grachten. 
Wanneer je langs de grachten fietst of wandelt voelt het magisch, vooral op een zonnige dag. Het is eigenlijk met geen pen te beschrijven. De schitterende grachtenpanden, voorgevels, glas in lood ramen, kroegjes op de hoek, fietsende mensen, kunst galeries & sloepjes die varen in het water maken het zo bijzonder.
Altijd als ik over de grachten fiets ben ik benieuwd naar wat er schuil gaat achter de grote en kleine deuren. Prachtige entrees met grote trappen en veel marmer, maar ook smalle halletjes met trappen die zo stijl zijn dat je bijna niet omhoog komt. Alle soorten en maten vind je er terug. Toffe klassieke ornamenten op het plafond en originele houten balken. Elk grachtenpand heeft zijn eigen charme en verhaal. De typerende stijl is een mix van landelijk & klassiek, waarbij dit gepaard gaat met sobere, serene en moderne details.
Met de designs uit de Canal House collectie breng je het gevoel van een grachtenpand in huis. Wil je je interieur ook gestyled hebben naar de Canal House sfeer? Bekijk dan de tips hieronder.

Tip #1

Bedenk eerst op welke plek je de sfeer wilt creëren, is dat de gehele woonkamer of een hoekje? Ook is het handig om te bedenken van welke kleuren jij blij wordt. In het moodboard staat een kleurenpallet met de overkoepelende kleuren uit de wandkleden. Als je naar deze kleuren kijkt, van welke word je dan enthousiast? Neem 2 van deze kleuren als hoofdkleur en vul aan met accent kleuren. Heb je dit allemaal bedacht? Dan kan je naar de volgende stap!

Tip #2

Kies een van de te gekke wandkleden uit de Canal House collectie. Je hebt de keuze uit 6 verschillende designs die variëren van abstract tot een portret. Je kan ook de natuur naar binnen halen met de Birds & Peacock (mijn favorieten), maar ook met de abstracte Leaves!

Tip #3

Zoek vervolgens bij je gekozen wandkleed 2 á 3 Art Prints die elkaar allemaal versterken. Voor de gedurfde onder ons, het is tof om een muur diep groen of blauw te schilderen. Als je hier dan een wandkleed en/ of Art Prints ophangt met een lichte tint, dan springen deze er echt uit. 

Tip #4

Nu is het tijd om bijpassende styling items te zoeken. Kijk nog eens naar de beelden in het moodboard en het kleuren pallet, hier kan je al je inspiratie uit halen om matchende items te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een grote grove pot waar je een lange tak in zet of handgemaakte schalen. 

Wil je nog meer inspiratie in deze stijl? Kijk dan op onze Pinterest pagina.